Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
četvrtak, 03. jul 2014. 13:33

Završen drugi sastanak parlamentaraca iz zemalja članica Energetske zajednice

Na sastanku učestvovala i Parlamentarna delegacija Crne Gore

Delegacija Odbora za ekonomiju, finansije i budžet Skupštine Crne Gore prisustvovala je Drugom sastanku parlamentaraca iz zemalja članica Energetske zajednice koji je održan u Beču 3. jula, u organizaciji Sekretarijata Energetske zajednice i Savjeta za regionalnu saradnju.

Tokom sastanka učesnici su se upoznali sa radom Energetske zajednice u prethodnoj godini i budućim aktivnostima. Takođe, predstavljen je i Treći energetski paket i njegova implementacija koja se ogleda kroz: podsticanje razdvajanja, dostupnost trećim stranama, jačanje nezavisnih regulatornih tijela, zaštitu "ranjivih" kategorija potrošača i otvaranje tržišta.

Tokom sastanka predstavljeni su i nalazi Grupe stalnih visokih predstavnika koja je imala za cilj da ocijeni rad Energetske zajednice i predloži dalje pravce razvoja.

Na kraju sastanka održane su radionice između eksperata Energetske zajednice i delegacija parlamenata zemalja članica o temama od značaja za svaku zemlju pojedinačno.

Pored Parlamentarne delegacije Crne Gore i predstavnika Energetske zajednice, sastanku su prisustvovale i delegacije: Albanije, Bosne i Hercegovine, Moldavije, Srbije i Ukrajine.