Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
četvrtak, 24. jul 2014. 14:40

Održana 67. śednica Odbora za ekonomiju, finansije i budžet

Razmotreni amandmani podnijeti na četiri predloga zakona

Odbor je na danas održanoj śednici razmotrio amandman (04-3/14-1/4) na Predlog zakona o sprječavanju pranja novca i finansiranja terorizma, koje su podnijeli poslanici Zoran Jelić i Marta Šćepanović. Predstavnik Vlade saglasio se sa predloženim amandmanom tako da je isti postao sastavni dio teksta predloga zakona.

Amandmani na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o stranim investicijama, koje su podnijeli poslanici, Azra Jasavić i Srđan Perić (30-1/13-2/5) kao i poslanici Srđan Milić i Neven Gošović (30-1/13-2/6)  nakon modifikacije postali su sastavni dio teksta predloga zakona.

Takođe, Odbor je razmotrio i odlučio da predloži Skupštini da usvoji amandman na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na promet upotrebljavanih motornih vozila, plovnih objekata, vazduhoplova i letilica, koji je podnio poslanik Aleksandar Damjanović (16-01/14-1/2). Predstavnik Vlade nije prihvatio navedeni amandman.

Amandman na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o obligacionim odnosima, koje su podnijeli poslanici Mladen Bojanić i Srđan Perić (23-1/14-7/3) nije dobio potrebnu većinu na Odboru. Poslanik Aleksandar Damjanović u svojstvu predlagača zakona nije prihvatio navedeni amandman.

U skladu sa članom 28 Poslovnika Skupštine Crne Gore, Odbor za ekonomiju, finansije i budžet, razmatrio je Izvještaj generalnog sekretara o korišćenju sredstava Skupštine Crne Gore za period 1. januar – 30.  jun 2014. godine, sa Izvještajem o javnim nabavkama. Odbor je jednoglasno podržao navedeni izvještaj.

U okviru tačke tekuća pitanja, a povodom Odluke o održavanju kontrolnog saslušanja Slavoljuba Stijepovića - ministra prosvjete, Duška Rajkovića - direktora JU Centar za stručno obrazovanje, Zoje Bojanić Lalović - direktorke JU Zavod za udžbenike i nastavna sredstva i Nenada Šoškića - direktora JU Centar savremene umjetnosti, povodom negativnog mišljenja Državne revizorske institucije o reviziji godišnjih finansijkih izvještaja navedenih institucija, koja je donesena 64. śednici Odbora održanoj 18. jula 2014. godine, dogovoreno je da se saslušanje održi u ponedeljak 15. septembra 2014. godine.

Razmatranje amandmana na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama, koji je podnio poslanik Aleksandar Damjanović (16-03/14-2/2) je odloženo.