Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
petak, 26. septembar 2014. 13:53

Članovi Odbora za ekonomiju, finansije i budžet učestvovaće na Interparlamentarnoj konferenciji u Rimu

29 – 30. septembar 2014.

Članovi Odbora za ekonomiju, finansije i budžet prisustvovaće Interparlamentarnoj konferenciji u skladu sa članom 13 Ugovora o stabilnosti, kordinaciji i upravljanju u ekonomskoj i monetarnoj uniji a koja će se održati u Rimu 29 i 30. septembra 2014. godine povodom predśedavanja Republike Italije Evropskom unijom.

Konferencija će obuhvatiti četiri sesije na kojima će biti riječi o evropskom putu razvoja, ponovnom pokretanju investicija i smanjenju nejednakosti, ekonomskim i fikalnim alatima upravljanja Evropske unije, formiranju bankarske unija, finansiranju realne ekonomije, koordinaciji poreske politike Evropske unije kao i digitalnoj ekonomiji. Takođe, na konferenciji će biti riječi o pitanjima koja se odnose na stabilnost, koordinaciju i upravljanje u ekonomske i monetarne unije.

Delegaciju Odbora za ekonomiju, finansije i budžet Skupštine Crne Gore čine poslanici: Aleksandar Damjanović, predśednik Odbora i Veljko Zarubica, član Odbora.