Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
srijeda, 08. oktobar 2014. 13:01

Završena 72. i održana 73. śednica Odbora za ekonomiju, finansije i budžet

U nastavku 72. śednice Odbor je odlučio da predloži Skupštini da usvoji Godišnji izvještaj o dodijeljenoj državnoj pomoći u Crnoj Gori u 2013. godini.

U okviru 73. śednice, Odbor je u skladu sa članom 137 stav 3 Poslovnika Skupštine Crne Gore razmotrio Predlog zakona o obnovi kapele vladike Petra Drugog Petrovića Njegoša koji je podnio poslanik Emilo Labudović. Odbor se nije saglasio da se obazbijede tražena sredstva za obnovu kapele i dostaviće mišljenje o fiskalnom uticaju ovog akta na budžet države  Odboru za prosvjetu, nauku, kulturu i sport.

Odbor je takođe, razmotrio i odlučio da predloži Skupštini da usvoji tri zakonska akta i to: Predlog zakona o dopuni zakona o porezu na dodatu vrijednost, Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o igrama na sreću kao i Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak fizičkih lica koje su podnijeli poslanici: Milorad Vuletić, Rešid Adrović, Radovan Obradović, Žana Filipović i Nikola Gegaj

Odbor je na osnovu člana 11, stava 3 Zakona o regionalnom razvoju razmotrio, i odlučio da predloži Skupštini da usvoji Izvještaj o realizaciji Strategije regionalnog razvoja 2010 – 2014.  za 2013. godinu.