Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
srijeda, 15. oktobar 2014. 13:15

Započeta 75. śednica Odbora za ekonomiju, finansije i budžet

Podržani amandmani na dva predloga zakona i započela rasprava o Predlogu zakona o sporazumnom finansijskom restrukturiranju dugova prema finansijskim institucijama


Na danas započetoj 75. śednici, Odbor za ekonomiju, finansije i budžet, razmotrio je Predlog zakona o sporazumnom finansijskom restrukturiranju dugova prema finansijskim institucijama. Odbor je odlučio da se, o navedenom predlogu zakona, izjasni u nastavku śednice, nakon dostavljanja dodatnih informacija od strane predstavnika Ministarstva finansija i Centralne banke Crne Gore.

Odbor je razmotrio amandmane podnijete na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama. Dva amandmana Vlade Crne Gore, podnijeta na navedeni predlog zakona postala su sastavni dio teksta Predloga zakona. Amandman, koji je podnio poslanik Aleksandar Damjanović, postao je sastavni dio teksta Predloga zakona u izmijenjenoj formulaciji. Amandman, koji je podnio poslanik Damir Šehović, nakon prihvatanja predstavnika predlagača zakona, takođe je postao sastavni dio teksta Predloga zakona.
Amandman, koji su na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o obligacionim odnosima i osnovama svojinsko pravnih odnosa u vazdušnom saobraćaju, podnijeli poslanici Milorad Vuletić i Veljko Zarubica postao je sastavni dio teksta Predloga zakona u izmijenjenoj formulaciji.

U odnosu na tačku dnevnog reda - Predlog odluke o imenovanju jednog člana Senata Državne revizorske institucije, na predlog jednog broja članova Odbora, dogovoreno je da Odbor, u nastavku śednice, uz prisustvo svih članova Odbora, odluči da li je potrebno organizovati konsultativno saslušanje prijavljenih kandidata prije izjašnjavanja.