Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
petak, 24. oktobar 2014. 13:08

Započeta 76. śednica Odbora za ekonomiju, finansije i budžet i odgođen nastavak 75. śednice

Razmotren Predlog zakona o finansiranju organizacija boraca, koji su podnijeli poslanici Neven Gošović i Aleksandar Damjanović

Na danas započetoj 76. śednici, Odbor za ekonomiju, finansije i budžet, razmotrio je Predlog zakona o finansiranju organizacija boraca, koji su podnijeli poslanici Neven Gošović i Aleksandar Damjanović.

Povodom razmatranja navedenog Predloga zakona, u skladu sa članom 67 Poslovnika Skupštine Crne Gore, učešće u raspravi uzeli su i predstavnici: Saveza udruženja boraca Narodnooslobodilačkog rata i antifašista Crne Gore (SUBNOR); Saveza organizacija boraca Narodnooslobodilačkog rata Crne Gore (SOBNOR) i Udruženja boraca ratova od 1990. godine Crne Gore, koji su iznijeli  stavove o predloženom rješenjima u zakonu.

Odbor je odlučio da se o Predlogu zakona o finansiranju organizacija boraca izjasni u nastavku śednice, nakon isteka roka za dostavljanje mišljenja Vlade Crne Gore o navedenom aktu.

U okviru tekućih pitanja Odbor je, na predlog poslanika parlamentarne većine, za zamjenika predśednika Odbora za ekonomiju, finansije i budžet, izabrao poslanika Damira Šehovića.

Imajući u vidu da śednici Odbora nije bio u mogućnosti da prisustvuje ministar finansija, na Odboru je dogovoreno da se razmatranje realizacije Zaključaka Skupštine Crne Gore povodom usvajanja Zakona o završnom računu budžeta Crne Gore za 2012. godinu (objavljenih u „Službenom listu CG“, br. 2/14) i realizacije Zaključaka Skupštine Crne Gore povodom usvajanja Zakona o budžetu Crne Gore za 2014. godinu (objavljenih u „Službenom listu CG“, br. 2/14) odgode, odnosno da ih Odbor razmotri na jednoj od narednih śednica, kada bude obezbijeđeno i prisustvo ministra.

Nastavak 75. śednice je ogođen, zbog odsustva jednog broja članova Odbora.

LINK:pdfTabele prisustva śednicama Odbora za ekonomiju, finansije i budžet Skupštine Crne Gore, 25. saziva u 2014. godini