Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
ponedjeljak, 01. decembar 2014. 14:08

Započeta 83. śednica Odbora za ekonomiju, finansije i budžet

Razmotreni predlozi finansijskih planova sa planovima rada nezavisnih regulatornih tijela za 2015. godinu i utvrđen Predlog odluke o imenovanju dva člana Savjeta za strane investicije iz reda poslanika

Odbor za ekonomiju, finansije i budžet je na današnjoj śednici odlučio da predloži Skupštini Crne Gore da usvoji predloge finansijskih planova sa planovima rada nezavisnih regulatornih tijela za 2015. godinu i to: Komisije za hartije od vrijednosti, Agencije za nadzor osiguranja, Agencije za ljekove i medicinska sredstva i Agencije za elektronske medije.

Odbor je odložio izjašnjavanje o Predlogu finansijskog plana sa planom rada Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost (EKIP), do dostavljanja mišljenja Vlade Crne Gore, u skladu sa članom 5 Zakona o elektronskim komunikacijama.

U skladu sa članom 67 Poslovnika Skupštine, a povodom razmatranja Predloga finansijskog plana EKIP-a za 2015. godinu, u radu śednice učestvovao je i izvršni direktor Pošte Crne Gore, Milan Martinović.

Izjašnjavanje o Predlogu finansijskog plana sa Planom rada Regulatorne agencije za energetiku (RAE), imajući u vidu mišljenje Ministarstva finansija, odloženo je u cilju potrebe dodatnog sagledavanja opravdanosti visine zarada u Agenciji.

Odbor je, u skladu sa članom 25 Zakona o stranim investicijama, utvrdio Predlog odluke o imenovanju dva člana Savjeta za strane investicije iz reda poslanika. Za članove Savjeta za strane investicije predloženi su poslanici: Filip Vuković i Strahinja Bulajić.