Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
srijeda, 17. decembar 2014. 13:40

Nastavljena 86. śednica Odbora za ekonomiju, finansije i budžet

Podržan Predlog zakona o budžetu za 2015. godinu

Na danas održanom nastavku 86. śednice Odbora za ekonomiju, finansije i budžet obavljena je rasprava o Predlogu zakona o budžetu za 2015. godinu. Tokom rasprave članovi Odbora iskazali su različita mišljenja i stavove u odnosu na predloženi budžet. Tokom rasprave komentarisani su makroekonomski pokazatelji i iskazan  stav da navedeni Predlog budžeta ima razvojni karakter zbog značajnih stopa rasta koje se očekuju u narednim godinama usljed realizacije važnih kapitalnih projekata. Takođe, tokom rasprave iskazano je i nezadovoljstvo imajući u vidu da će dug premašiti iznos od 60% BDP-a, te ukazano na potrebu izrade programa sanacije državnog duga u skladu sa Zakonom o budžetu i fiskalnoj odgovornosti.

Odbor je odlučio da predloži Skupštini da usvoji Predlog zakona o budžetu za 2015. godinu.

Takođe, na Odboru je jednoglasno podržan Predlog odluke o izdavanju i finansiranju javnog glasila Nedjeljnika na albanskom jeziku „Koha javore“, koji su podnijeli poslanici: Genci Nimanbegu, Predrag Sekulić i Dritan Abazović.

Odbor će se na drugom nastavku 86. śednice, koji će biti sazvan naknadno, izjasniti o ostalim tačkama dnevnog reda.