Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
petak, 26. decembar 2014. 17:50

Započeta 88. śednica Odbora za ekonomiju, finansije i budžet

Razmotreni amandmani na Predlog zakona o budžetu Crne Gore za 2015. godinu

Na danas održanoj śednici, nakon što su podnosioci amandmana obrazložili suštinu predloženih izmjena, a predstavnik predlagača iskazao stav o tome koje amadmane prihvata, a koje ne, Odbor je podržao 11 amandmana, od toga jedan u izmijenjenoj formulaciji. Odbor je, nakon izjašnjavanja, odlučio da predloži Skupštini Crne Gore da prihvati 11 amandmana koje predstavnik predlagača nije prihvatio. Odbor je, takođe, odlučio da predloži Skupštini da odbije 21 amandman. Odbor se nije izjasnio o 21 amandmanu, s obzirom da podnosioci amandmana nijesu prisustvovali śednici Odbora. Odbor je, takođe, podnio jedan amandman na Predlog navedenog zakona. Odbor se nije izjasnio o Predlogu zaključka, koji je podnio poslanik Genci Nimanbegu.

U nastavku śednice, razmotriće se amandmani na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak fizičkih lica, kao i amandman na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o privrednim društvima.

Treći nastavak 86. śednice, drugi nastavak 87. i peti nastavak 75. śednice biće održani sjutra.