Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
ponedjeljak, 26. januar 2015. 12:14

Nastavljena 89. śednica Odbora za ekonomiju, finansije i budžet

Podržana tri predloga zakona

Na danas održanom nastavku 89. śednice, Odbor za ekonomiju, finansije i budžet, razmotrio je i odlučio da predloži Skupštini Crne Gore da usvoji: Predlog zakona o izmjeni Zakona o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje, Predlog zakona o izmjenama Zakona o taksama na pristup određenim uslugama od opšteg interesa i za upotrebu duvanskih proizvoda i elektroakustičnih i akustičnih uređaja i Predlog zakona o porezu na kafu. Navedenim zakonskim aktima nastoji se osigurati održivost javnih finansija uz istovremeno obezbjeđenje fiskalne konsolidacije, odnosno finansijske i makroekonomske stabilnosti.

Dogovoreno je da se drugi nastavak śednice održi u ponedeljak, 2. februara 2015. godine. Na navedenom nastavku će se razmotriti: Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o poreskoj administraciji, Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na nepokretnosti, Predlog zakonao izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dodatu vrijednost i Predlog zakona o dopuni Carinskog zakona.