Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
srijeda, 25. februar 2015. 15:33

Održan sastanak predśednika Odbora za ekonomiju, finansije i budžet sa predstavnicima SIGMA-e

Predśednik Odbora za ekonomiju, finansije i budžet Skupštine Crne Gore, Aleksandar Damjanović, sastao se danas  sa predstavnicima SIGMA-e - Mr. Klas Klaas i Ms. Bianca Breteche, povodom prikupljanja podataka potrebnih za pripremu izvještaja o primjeni principa javne uprave u Crnoj Gori, koji će biti urađen po jedinstvenoj metodologiji za  zemlje u procesu pristupanja EU.

Na sastanku  se  razgovaralo  o ključnim novinama  Zakona o budžetu i fiskalnoj odgovornostii i postojećim ograničenjima u uspostavljanju novih procedura, ulozi Skupštine u razmatranju budžetskih okvira,  unaprijeđenim procedurama razmatranja predloga zakona o budžetu države i zakona o završnom računu budžeta, sprovođenju skupštinskih zaključaka i preporuka Državne revizorske institucije, unaprjeđenju saradnje sa Državnom revizorskom  institucijom i načinu povećanja transparentnosti trošenja javnih sredstava.