Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
ponedjeljak, 09. mart 2015. 13:39

Započeta 93. śednica Odbora za ekonomiju, finansije i budžet

Podržan Predlog zakona o patentima, usvojen Izvještaj o radu  i utvrđen Plan rada Odbora za 2015. godinu

Odbor za ekonomiju, finansije i budžet, na danas započetoj 93. śednici, razmotrio je i jednoglasno odlučio da prihvati Izvještaj o radu za 2014. godinu kojim je dat pregled brojnih aktivnosti realizovanih u okviru zakonodavne, nadzorne i predstavničke funkcije Odbora, kao i njegove saradnje sa relevantnim institucijama. Konstatovano je da je Odbor, u izvještajnom periodu, održao 46 śednica i okviru njih razmotrio 165 tačaka dnevnog reda, kao i kontinuirano pratio realizaciju 39 skupštinskih zaključaka.

Odbor je, takođe, razmotrio i jednoglasno utvrdio Plan rada Odbora za 2015. godinu kojim je predviđeno razmatranje 41 zakonskog akta, ne uključujući moguće predloge zakonskih akata od strane poslanika. U okviru tematskog dijela Plana rada, obuhvaćeno je razmatranje 34 tačke koje se odnose na godišnje izvještaje o radu, finansijske planove i izvještaje institucija, organa i nezavisnih regulatornih tijela koji se, u skladu sa zakonima i drugima aktima, dostavljaju Odboru. Odbor, takođe, planira i kontinuirano praćenje realizacije usvojenih skupštinskih zaključaka.

Nakon razmatranja, Odbor je odlučio da predloži Skupštini da usvoji Predlog Zakona o patentima.

Odbor je obavio prvi krug rasprave o Predlogu zakona o dopuni Zakona o eksproprijaciji. Dogovoreno je da se, uz prisusustvo predstvanika svih poslaničkih klubova, kao i ministra finansija u svojstvu predstavnika predlagača, Odbor izjasni o Predlogu zakona u nastavku śednice.

pdfIzvještaj o radu Odbora za ekonomiju, finansije i budžet za 2014. godinu

pdfPlan rada Odbora za ekonomiju, finansije i budžet za 2015. godinu