Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
petak, 12. jun 2015. 13:57

Održana 103. śednica Odbora za ekonomiju, finansije i budžet

Razmotrena realizacija pet zaključka Skupštine Crne Gore, od 16. jula 2014. godine, koji se odnose na Solanu „Bajo Sekulić“ AD Ulcinj  

Na danas održanoj 103. śednici, Odbor za ekonomiju, finansije i budžet, u skladu sa Akcionim planom za jačanje zakonodavne i kontrolne uloge Skupštine Crne Gore za 2015. godinu, razmotrio je stepen realizacije pet zaključka Skupštine Crne Gore, od 16. jula 2014. godine, donijetih povodom održanog kontrolnog saslušanja radi pribavljanja informacija o stečajnom postupku u Solani „Bajo Sekulić“ AD Ulcinj.

Śednici su prisustvovali stečajni upravnik u Solani „Bajo Sekulić“, Ognjen Jovović, koji je obavijestio Odbor o aktuelnoj situaciji u Solani i dao svoje viđenje realizacije navedenih zaključaka i Miloš Bigović, rukovodilac sektora za operativne poslove u FC snabdijevanje Elektroprivrede Crne Gore AD Nikšić, koji je dao osvrt na realizaciju prvog skupštinskog zaključka.

Odbor je povodom razmatranja stepena realizacije navedenih zaključaka upoznat i sa dopisima: Fonda rada, Investiciono - razvojnog fonda, Elektroprivrede Crne Gore AD Nikšić i Opštine Ulcinj.

Najveću pažnju poslanici su iskazali u odnosu na realizaciju zaključka pet, koji se odnosi  na sagledavanje mogućnosti vraćanja većinskog dijela akcijskog kapitala Solane „Bajo Sekulić“ AD Ulcinj u državno vlasništvo, ocjenjujući da je pitanje vlasništva ključno pitanje za rješavanje problema u Solani.

Tokom rasprave iskazana su mišljenja i stavovi u pogledu stepena realizacije navedenih zaključaka, koja će biti sadržana u izvještaju Odbora.