Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
ponedjeljak, 06. jul 2015. 14:56

Održana 106. śednica Odbora za ekonomiju, finansije i budžet

Podržana dva predloga zakona

Na danas održanoj 106. śednici, Odbor za ekonomiju, finansije i budžet razmotrio je i odlučio da predloži Skupštini da usvoji Predlog zakona o izmjeni i dopunama Zakona o sigurnosti pomorske plovidbe i Predlog zakona o ličnom stečaju potrošača, koji je podnio poslanik Andrija Popović.

Odbor je takođe, razmotrio dva amandmana na Predlog zakona o zaštiti potrošača-korisnika finansijskih usluga, koje je podnijela poslanica Jelisava Kalezić. Predstavnik predlagača prihvatio je navedene amandmane, tako da isti postaju sastavni dio Predloga zakona.

Odbor se upoznao sa Godišnjim izvještajem o radu Fonda za zaštitu depozita za 2014. godinu, kao i aktivnostima Fonda tokom 2014. godine, koje su se, u najvećoj mjeri,  odnosile na obaveze iz redovnog poslovanja i obaveze vezane za usklađivanje principa osiguranja depozita sa važećim evropskim principima.

Razmatranje četiri amandmana na Predlog zakona o dopuni Zakona o eksproprijaciji, koje je podnio poslanik Dritan Abazović odloženo je zbog odsustva predstavnika predlagača amandmana. Takođe, razmatranje amandmana na Predlog zakona o dopuni Zakona o stečaju, koji su podnijeli poslaniciMladen Bojanić i Aleksandar Damjanovićodloženo je zbog odsustva predstavnika predlagača Zakona.

U okviru tačke tekuća pitanja članovi Odbora, između ostalog, obaviješteni su da je shodno dogovoru sa 98. śednice Odbora, kada je razmatran Predlog odluke o davanju u dugoročni zakup lokaliteta ostrvo Lastavica sa tvrđavom Mamula, Opština Herceg Novi, dostavljen Istraživački rad  Parlamentarnog instituta Skupštine Crne Gore, na temu: „Uporedna iskustva u valorizaciji vojnih objekata ili spomenika kulture u turističke svrhe“.