Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
srijeda, 23. septembar 2015. 13:56

Započeta 116. śednica Odbora za ekonomiju, finansije i budžet

Podržan Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o stečaju i dva amandmana

Na danas održanoj 116. śednici Odbora za ekonomiju, finansije i budžet, podržani su razlozi za donošenje izmjena i dopuna Zakona o stečaju kojima se nastoje preciznije definisati određene odredbe kako bi se obezbijedila njihova efikasnija primjena, kao i uvođenje novih odredbi u cilju povećanja efiksanosti i ekonomičnosti stečajnih postupaka.

Tokom rasprave na Odboru je ukazano na pitanja koja još uvijek nijesu riješena na adekvatan način, kao što su: smanjivanje troškova i dužine trajanja stečajnih postupaka, stepen namirenja povjerilaca, transparentnost stečajnog postupka i dr.

Takođe, Odbor je podržao amandman na Predlog zakona o energetici, koji je podnio poslanik Strahinja Bulajić, kao i modifikovani amandman na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o slobodnim zonama, koji su podnijeli poslanici: Goran Tuponja i Srđan Perić. Predstavnici predlagača zakona prihvatili su navedene amandmane, koji su postali sastavni dio teksta predloga zakona.