Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
srijeda, 23. decembar 2015. 15:08

Održana 125. śednica Odbora za ekonomiju, finansije i budžet

Podržana dva predloga odluka, jedan predlog zakona i tri predloga zaključaka

Odbor je na današnjoj śednici odlučio da predloži Skupštini da usvoji Predlog odluke o prihvatanju Aneksa br. 1 ugovora o zakupu hotela „Kraljičina plaža“, Budva; Predlog odluke o davanju u dugoročni zakup lokaliteta ostrvo Lastavica sa tvrđavom „Mamula“, opština Herceg Novi, kao i Predlog zakona o dopuni Zakona o ličnom stečaju potrošača, koji je podnio poslanik Andrija Popović.        

Povodom razmatranja tri izvještaja sa 122. śednice Odbora, i to: Izvještaja o realizovanim investicijama shodno Odluci o davanju u dugoročni zakup zemljišta na poluostrvu Luštica – opština Herceg Novi; Izvještaja o realizovanim investicionim i drugim aktivnostima po osnovu Ugovora o zakupu i izgradnji, koji se odnosi na „Luštica development“ opština Tivat – projekat Luštica Bay; kao i Izvještaja o realizovanim investicionim i drugim aktivnostima po osnovu Ugovora o dugoročnom zakupu kasarne „Orjenski bataljon“ u Kumboru, poslanik Aleksandar Damjanović je podnio tri predloga zaključaka koje je Odbor na današnjoj śednici jednoglasno podržao i odlučio da u formi predloga zaključaka Odbora predloži Skupštini da ih usvoji.

Odbor je razmotrio sedam amandmana na Predlog zakona o izmjenama Zakona o porezu na dohodak fizičkih lica. Predstavnik predlagača zakona je prihvatio šest amandmana koje su podnijele poslanice Nada Drobnjak i Marta Šćepanović, te je Odbor konstatovao da su postali sastavni dio teksta Predloga zakona, dok amandman koji je podnio poslanik Damir Šehović nije dobio potrebnu većinu na Odboru.

Amandman koji su podnijeli poslanici Srđan Milić i Snežana Jonica na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama nije dobio potrebnu većinu na Odboru.

Dogovoreno je da će Odbor razmotriti amandmane na Predlog zakona o budžetu Crne Gore za 2016. godinu na narednoj śednici koja će biti blagovremeno sazvana.