Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
četvrtak, 21. januar 2016. 13:49

Održana 127. śednica Odbora za ekonomiju, finansije i budžet

Podržan Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o preuzimanju akcionarskih društava

Na danas održanoj 127. śednici, Odbor za ekonomiju, finansije i budžet, razmotrio je i predložio Skupštini da usvoji Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o preuzimanju akcionarskih društava. Navedenim predlogom zakona planirano je usklađivanje postupaka preuzimanja akcionarskih društava sa pravnom tekovinom EU i evropskim standardima u ovom području, kao i poboljšanje regulacije u oblastima koje su regulisane odredbama važećeg Zakona, posebno u dijelu koji se odnosi na postupak utvrđivanja cijene u javnoj ponudi, postupak sprovođenja prinudnog otkupa akcija od manjinskih akcionara, prava i obaveze sticaoca u postupku javne ponude za preuzimanje.

Odbor je podržao inicijativu za održavanje kontrolnog saslušanja: Branimira Gvozdenovića, ministra održivog razvoja i turizma i Zorana Mrdaka, direktora „Javnog preduzeća za Nacionalne parkove Crne Gore“, povodom negativnog mišljenja Državne revizorske institucije o finansijskoj reviziji i reviziji pravilnosti „Javnog preduzeća za Nacionalne parkove Crne Gore“, koju je podnio poslanik Aleksandar Damjanović. Termin održavanja kontrolnog saslušanja biće utvrđen naknadno.