Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
ponedjeljak, 01. februar 2016. 14:03

Održana 128. śednica Odbora za ekonomiju, finansije i budžet

Razmotrena realizacija šest zaključaka usvojenih povodom održanog kontrolnog saslušanja koje se odnosilo na oblast koncesija

Na danas održanoj 128. śednici, Odbor za ekonomiju, finansije i budžet razmotrio je realizaciju šest zaključaka (Službeni list Crne Gore br. 46/15 od 14. avgusta 2015. godine) usvojenih povodom održanog kontrolnog saslušanja na temu: „Sprovođenje politike odnosno zakona u oblasti koncesija, sa osvrtom na realizaciju zaključaka Skupštine Crne Gore donijetih povodom razmatranja Izvještaja o radu Komisije za koncesije za 2013. godinu". Odbor se, takođe, upoznao sa Izvještajem o radu Komisije za koncesije za 2014. godinu sa Registrom ugovora o koncesijama.

Śednici su, povodom razamatranja realizacije zaključaka, prisustvovali: mr Darko Konjević - predśednik Komisije za koncesije, Miomir M. Mugoša - direktor Poreske uprave, Dragan Janković - pomoćnik direktora Poreske uprave u Sektoru za obradu poreskih prijava i poreskih uplata, Novo Radović – direktor Direktorata za poreski i carinski sistem u Ministarstvu finansija, dr Branislav Radulović – član Senata Državne revizorske institucije i Blažo Savković – revizor u Državnoj revizorskoj instituciji.

Najveću pažnju poslanici su, tokom rasprave, iskazali u odnosu na: naplatu prihoda od koncesija, evidenciju postojećih ugovora o koncesijama sa postojećim izmjenama i dopunama u Registru ugovora o koncesijama; evidenciju prihoda od koncesionih naknada; potrebu redefinisanja zakonskog okvira, te predlaganja novog Zakona o javno privatnom partnerstvu. Ukazano je da će Odbor nastaviti da prati realizaciju zaključaka u narednom periodu.