Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
ponedjeljak, 22. februar 2016. 17:58

Započeta 131. śednica Odbora za ekonomiju, finansije i budžet

Razmotreno 26 amandmana podnijetih na Predlog zarada zaposlenih u javnom sektoru

Na danas započetoj 131. śednici, Odbor za ekonomiju, finansije i budžet, razmotrio amandmane koji su podnijeti na Predlog zakona o zaradama zaposlenih u javnom sektoru.

Od podnesenih 26 amandmana poslanika na Predlog zakona o zaradama zaposlenih u javnom sektoru  Odbor je na današnjoj śednici razmotrio 17 amandmana. U odnosu na navedeno, osam amandmana u predloženoj formulaciji postalo je sastavni dio teksta Predloga zakona i to: dva amandmana koji su podnijeli poslanici Zoran Jelić i Marta Šćepanović, jedan amandman koji je podnio poslanik Damir Šehović, jedan amandman koji je  podnio poslanik  Goran Tuponja, tri amandmana koje su podnijeli poslanici Azra Jasavić i Goran Tuponja kao i amandman koji su podnijeli poslanici Ljubo Škrelja i Marta Šćepanović.

Takođe, u izmjenjenoj formulaciji sastavni dio teksta predloga zakona postali su dva amandmana poslanika Mladena Bojanića i Dritana Abazovića.

Nakon izjašnjavanja, dva amandmana poslanika Andrije Popovića, jedan amandman poslanika Filipa Vukovića, jedan amandman koji su podnijeli poslanici Filip Vuković i Maida Bešlić kao i amandman koji su podnijeli poslanici Azra Jasavić i Goran Tuponja nijesu dobili potrebnu većinu na Odboru.

Poslanici Mladen Bojanić i Dritan Abazović obavijestili su Odbor da povlače jedan amandman. Takođe, poslanici Marta Šćepanović i Rešid Adrović obavjestili su Odbor da povlače amandman.

Odbor će se o devet amandmana koji nijesu razmotreni na današnjoj śednici izjasniti u nastavku śednice koja se planira za 24. februar 2016. godine.