Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
četvrtak, 14. april 2016. 10:34

Održana 137. śednica Odbora za ekonomiju, finansije i budžet

Odbor razmotrio četiri tačke dnevnog reda

Odbor za ekonomiju, finansije i budžet je na danas održanoj 137. śednici podržao inicijativu za održavanje kontrolnog saslušanja Pavla Goranovića - ministra kulture i Žarka Mirkovića – direktora JU Muzički centar Crne Gore, povodom negativnog mišljenja o finansijskoj reviziji i uslovnog mišljenja o reviziji pravilnosti Državne revizorske institucije na Finansijski izvještaj JU Muzički centar Crne Gore za 2014. godinu, koju je podnio poslanik Aleksandar Damjanović. Termin održavanja kontrolnog saslušanja biće utvrđen naknadno.

Takođe, Odbor je skladu sa članom 16 stav 2 Zakona o koncesijama ostvario uvid u Izvještaj o radu Komisije za koncesije za 2015. godinu sa Registrom ugovora o koncesijama. Povodom razmatranja ove tačke dnevnog reda, śednici su pored predśednika Komisije za koncesije, u skladu sa članom 67 Poslovnika Skupštine Crne Gore, prisustvovali predstavnici Uprave za šume, Uprave za vode i Uprave za igru na sreću, koji su u dijelu svoje nadležnosti dali viđenje u oblasti koncesija.

Odbor je u skladu sa članom 24 stav 1 Zakona o istraživanju i proizvodnji ugljovodonika razmotrio i odlučio da predloži Skupštini da usvoji Predlog odluke o dodjeli Ugovora o koncesiji za proizvodnju ugljovodonika u podmorju Crne Gore sa Predlogom ugovora o koncesiji za proizvodnju ugljovodonika u podmorju Crne Gore, Predlogom ugovora o zajedničkim operacijama i Predlogom ugovora o računovodstvu.