Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
četvrtak, 21. april 2016. 14:44

Održana 140. śednica Odbora za ekonomiju, finansije i budžet

Odbor podržao inicijativu za kontrolno saslušanje i Predlog zaključaka

Na danas održanoj 140. śednici Odbor za ekonomiju, finansije i budžet, razmotrio je i podržao Inicijativu za kontrolno saslušanje ministra zdravlja Budimira Šegrta, povodom stanja u zdravstvenom sistemu Crne Gore i opredijeljenom iznosu sredstava za medicinska sredstva koju je podnio poslanik Damir Šehović.Termin održavanja kontrolnog saslušanja biće utvrđen naknadno.

Odbor je razmotrio pet amandmana na Predlog odluke o obrazovanju Odbora za praćenje i kontrolu realizacije projekta izgradnje autoputa Bar – Boljare, koje je podnio poslanik Srđan Milić. Navedeni amandmani, nakon iskazanog pozitivnog stava predstavice predlagača Odluke, poslanice Jelisave Kalezić,  postali su sastavni dio teksta Predloga zakona.  Odbor nije podržao predložene amandmane.

Odbor je takođe, razmotrio Predlog zaključaka povodom razmatranja Izvještaja o radu Komisije za koncesije za 2015. godinu, koji su podnijeli poslanici Aleksandar Damjanović i Miloš Konatar. Odbor je odlučio da predloži Skupštini da usvoji Predlog zaključaka u izmijenjenoj formulaciji.