Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
ponedjeljak, 16. maj 2016. 12:55

Održana 142. śednica Odbora za ekonomiju, finansije i budžet

Podržani Izvještaj o radu Centralne banke Crne Gore za 2015. godinu i Izvještaj o radu Savjeta za finansijsku stabilnost u 2015. godini

Na danas održanoj 142. śednici, shodno članu 39 Zakona o Centralnoj banci Crne Gore, Odbor za ekonomiju, finansije i budžet, razmotrio je i odlučio da predloži Skupštini da usvoji Izvještaj o radu Centralne banke Crne Gore za 2015. godine. Tokom rasprave, Odbor je imao u vidu i prateća dokumenta, koja se shodno Zakonu dostavljaju radi informisanja i upoznavanja, i to: Izvještaj o stabilnosti cijena za 2015. godinu, Izvještaj o stabilnosti finansijskog sistema za 2015. godinu i Godišnji finansijski izvještaj Centralne banke Crne Gore sa mišljenjem nezavisnog spoljnjeg revizora za 2015. godinu. Odbor se, takođe, upoznao i sa Godišnjim izvještajem o radu Bankarskog ombudsmana za 2015. godinu.

Tokom rasprave, na Odboru je dat osvrt na makroekonomski ambijent i stanje crnogorske privrede u 2015. godini, bankarski sektor, ostvarivanje politike Centralne banke u 2015. godini, makroekonomske prognoze i politiku Centralne banke za 2016. godinu.  

Odbor je, takođe, razmotrio i odlučio da predloži Skupštini da usvoji Izvještaj o radu Savjeta za finansijsku stabilnost u 2015. godini.