Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
ponedjeljak, 13. jun 2016. 14:55

Održana 148. śednica Odbora za ekonomiju, finansije i budžet

Razmotrene dvije tačke dnevnog reda

U skladu sa Poslovnikom Skupštine Crne Gore, na danas održanoj 148. śednici Odbor za ekonomiju, finansije i budžet, razmotrio je primjenu Zakona o zaradama zaposlenih u javnom sektoru koji je Skupština Crne Gore usvojila 24. februara 2016. godine. Povodom navedene tačke dnevnog reda śednici je prisustvovao ministar finansija sa saradnicama, kao i  predstavnik Privredne komore Crne Gore.

Odbor nije podržao Inicijativu za kontrolno saslušanje Ivana Brajovića, ministra saobraćaja i pomorstva i Nebojše Obradovića, direktora Direkcije za željeznice u vezi osnovane sumnje u zloupotrebu državnih resursa u partijske svrhe, koju je podnio poslanik Mladen Bojanić.

Zbog odsustva predlagača poslanice Snežane Jonice, Odbor nije razmotrio Inicijativu za kontrolno saslušanje ministra održivog razvoja i turizma, Branimira Gvozdenovića i direktora Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom, Predraga Jelušića povodom „Ugovora koji je Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom zaključilo sa d.o.o. „QD Hotel and Property Investment Montenegro“o zakupu/ korišćenju morskog dobra koji se odnosi na plažu Pržno u Tivtu, kao i dinamiku realizacije urbanističkog projekta „Pržno 1“  koji je već usvojen saglasno željama investitora d.o.o. „Qatari Diar Hotel and Property Investment Montenegro “.