Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
srijeda, 27. jul 2016. 13:35

Održana 154. śednica Odbora za ekonomiju, finansije i budžet

Podržan Predlog Odluke o prihvatanju Akcionarskog ugovora između Države Crne Gore i A2A S.P.A.

Na danas održanoj 154. śednici Odbora za ekonomiju, finansije i budžet, Odbor je  razmotrio  Predlog Odluke o prihvatanju Akcionarskog ugovora između Države Crne Gore i A2A S.P.A. Śednici su u skladu sa članom 67 Poslovnika Skupštine Crne Gore, u svojstvu predstavnika predlagača prisustvovali potpredśednik Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem i ministar ekonomije koji su ukazali da usvajanje Odluke o prihvatanju Akcionarskog ugovora između Države Crne Gore i A2A S.P.A, između ostalog,  ima za cilj obezbijeđivanje uslova za realizaciju izgradnje II bloka Termoelektrane Pljevlja. Nakon iznijetih mišljenja i stavova tokom rasprave, Odbor je odlučio da predloži Skupštini da usvoji navedeni Predlog odluke.

Odbor je razmotrio amandmane na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o konverziji kredita u švajcarskim francima CHF u eure EUR, koje je podnio poslanik Nebojša Medojević. Imajući u vidu da predlagač ujedno i predlagač amandmana, Odbor je konstatovao da su isti postali sastavni dio teksta Predloga zakona.