Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
ponedjeljak, 05. septembar 2016. 12:44

Održana 158. śednica Odbora za ekonomiju, finansije i budžet

Utvrđen Nacrt budžeta Državne revizorske institucije za 2017. godinu i razmotreni amandmani na  Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o konverziji kredita u švajcarskim francima CHF u eure EUR.

Na danas  održanoj 158. śednici, Odbor za ekonomiju, finansije i budžet, na osnovu člana 51 Zakona o Državnoj revizorskoj instituciji, jednoglasno je utvrdio Nacrt budžeta Državne revizorske institucije za 2017. godinu.

Odbor  je, u skladu sa članom 76  stav 3 Zakona o Centralnoj banci Crne Gore, razmotrio zahtjev za  saglasnost na izbor međunarodno priznatog nezavisnog spoljnjeg revizora finansijskih izvještaja Centralne banke Crne Gore za 2016. godinu. Imajući u vidu da u trenutku izjašnjavanja nije bilo kvoruma, Odbor će se  o navedenom aktu izjasniti na nekoj od narednih śednica.

Odbor je, takođe,  razmotrio  amandmane na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o konverziji kredita u švajcarskim francima CHF u eure EUR, koje su podnijeli poslanici: Zoran Jelić, Rešid Adrović, Maida Bešlić, Veljko Zarubica i Radovan Obradović. Imajući u vidu da je predstavnik predlagača prihvatio amandman 1 (28-1/16-2/11), kao i amandman 3 (28-1/16-2/6), Odbor je konstatovao da isti postaju sastavni dio teksta Predloga zakona. Nakon izjašnjavanja, amandman 2 (28-1/16-2/11) nije dobio potrebnu većinu na Odboru.