Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
četvrtak, 15. septembar 2016. 14:19

Održana 159. śednica Odbora za ekonomiju, finansije i budžet

Razmotrena dva predloga zakona

Na danas održanoj 159. śednici, Odbor za ekonomiju, finansije i budžet razmotrio je  Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o igrama na sreću, koji je podnijela grupa (31) poslanika. Nakon obavljene rasprave, navedeni Predlog zakona nije dobio potrebnu većinu na Odboru.

Takođe, Odbor je razmotrio Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaradama zaposlenih u javnom sektoru koji su podnijeli poslanici: Džavid Šabović, Ranko Krivokapić, Rifat Rastoder, Izet Bralić i Draginja Vuksanović. Povodom navedene tačke, a u skladu sa članom 67 Poslovnika Skupštine Crne Gore, śednici su prisustvovali predstavnici Unije slobodnih sindikata Crne Gore. Nakon obavljene rasprave, navedeni Predlog zakona nije dobio potrebnu većinu na Odboru.

U skladu sa članom  76  stav 3 Zakona o Centralnoj banci Crne Gore, Odbor je  dao saglasnost za izbor međunarodno priznatog nezavisnog spoljnjeg revizora finansijskih izvještaja Centralne banke Crne Gore za 2016. godinu.