Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
srijeda, 24. jul 2013. 13:43

Započela šesta śednica Odbora za evropske integracije

Predstavljen Predlog rezolucije o načinu, kvalitetu i dinamici procesa integracija Crne Gore u Evropsku uniju

Šesta śednica Odbora za evropske integracije, započela je danas, usvajanjem proširenog dnevnog reda: 1. Razmatranje Predloga rezolucije o načinu, kvalitetu i dinamici procesa integracija Crne Gore u Evropsku uniju; 2. Predstavljanje procedura usvajanja pregovaračkih dokumenata u Crnoj Gori i Evropskoj uniji; 3. Predstavljanje dosadašnjih aktivnosti u okviru Pregovaračkog poglavlja 23 - pravosuđe i temeljna prava; 4. Predstavljanje dosadašnjih aktivnosti u okviru Pregovaračkog poglavlja 24 – pravda, sloboda i bezbjednost; 5. Usvajanje Polugodišnjeg izvještaja o radu Odbora za evropske integracije; i 6. Razno.

U odnosu na prvu tačku dnevnog reda, prisutnima se obratio potpredśednik Skupštine Crne Gore i šef Radne grupe, koja je radila na izradi Predloga rezolucije, prof. dr Branko Radulović, koji je predstavio sastav i aktivnosti Radne grupe koje su dovele do podnošenja Predloga rezolucije o načinu, kvalitetu i dinamici procesa integracija Crne Gore u Evropsku uniju. Imajući u vidu da su članovi Odbora izrazili posebnu zainteresovanost za pomenuti dokument, želeći da i sami doprinesu povećanju njegovog kvaliteta, śednica Odbora je prekinuta, kako bi se omogućilo dodatno vrijeme za razmatranje smjernica koje su ponuđene Predlogom rezolucije.

Članovi Odbora za evropske integracije nastaviće svoj rad u nastavku šeste śednice, koja će se održati 25. jula 2013. godine u Plavom salonu Skupštine Crne Gore, sa početkom u 15.30 sati.