Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
četvrtak, 12. septembar 2013. 14:51

Predśednik Odbora za evropske integracije Slaven Radunović održao konferenciju za novinare

Predstavnici medija upoznati sa planiranim aktivnostima i novim vidovima komunikacije Odbora za evropske integracije

Predśednik Odbora Slaven Radunović upoznao je medije sa planiranim aktivnostima i novim vidovima komunikacije Odbora za evropske integracije. S tim u vezi, on je istakao da će se tokom septembra održati tri śednice Odbora koje će biti posvećene razmatranju nacrta pregovaračkih pozicija koje se odnose na pregovaračka poglavlja: 5 - Javne nabavke, 6 - Privredno pravo i 10 - Informatičko društvo i mediji. Ove śednice će, zbog prirode dokumenata koji se razmatraju, biti zatvorene za javnost.

Predśednik Odbora je najavio javnu tribinu na temu „Crna Gora i EU - Informatičko društvo i mediji“, koja će se u organizaciji Odbora za evropske integracije, održati u hotelu “Ramada” u Podgorici, 17. septembra 2013. godine, sa početkom u 11 časova. U nastavku je istakao, da su planirane javne tribune i po ostalim opštinama, koje će biti namijenjene informisanju srednjoškolaca, ali i čelnika lokalnih vlasti o tome šta predstavlja i šta donosi Evropska unija građanima Crne Gore, te o tome, koja je uloga Skupštine i njenog Odbora za evropske integracije u ovom procesu.

S ciljem daljeg unapređenja komunikacije sa građanima, aktiviran je "Facebook" (Odbor za evropske integracije Skupštine Crne Gore) i "Twitter" nalog (EUOdborCG). Ono što je takođe novina u ovom smislu je i kodiranje dokumenta takozvanim "QR Code" preko kojeg će se moći preuzimati dokumenta i u elektronskom formatu.

Novinari su iskazali dodatno interesovanje za datum otvaranja pregovora za pregovaračkih poglavlja 23 i 24, kao i za Rezoluciju kojom bi se definisao odnos Skupštine i Vlade Crne Gore u procesu EU integracija, a čije je usvajanje odloženo za jesenje zasijedanje Skupštine.