Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
petak, 11. oktobar 2013. 15:44

Odbor za evropske integracije biće domaćin parlamentarnoj delegaciji Republike Moldavije od 13. do 16. oktobra

Predviđen niz sastanaka s ciljem prenošenja iskustva i naučenih lekcija u oblasti evropskih integracija

Radna pośeta delegacije Parlamenta Moldavije, koja će boraviti u Crnoj Gori od 13. do 16. oktobra, realizuje se u okviru projekta UNDP-a iz Kišinjeva na temu „Unapređenje demokratije pružanjem izborne i parlamentarne podrške u Moldaviji“. Cilj pośete je razmjena informacija na temu evropskih integracija i unapređenja demokratskih vrijednosti, sa posebnim akcentom na ulogu Skupštine Crne Gore u procesu evropskih integracija, ali i prenošenje iskustva Crne Gore i njenih naučenih lekcija na putu ka EU.

Tokom pośete predviđeni su sastanci sa potpredśednikom Skupštine Crne Gore Željkom Šturanovićem, članovima Odbora za evropske integracije, članovima Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu, predstavnicima Odsjeka za istraživanje, analizu, biblioteku i dokumentaciju Skupštine, kao i predstavnicima Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija, Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori i civilnim sektorom.

Sastanci koje se organizuju u zgradi Skupštine Crne Gore održaće se 14. oktobra u Plavoj sali sa početkom u 10.00 časova, kao i 15. oktobra u Crvenom salonu sa početkom u 11.30 časova.