Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
utorak, 17. decembar 2013. 17:43

Završena druga zajednička śednica Odbora za međunarodne odnose i iseljenike i Odbora za evropske integracije

Dato pozitivno mišljenje o Predlogu zakona o budžetu Crne Gore za 2014. godinu u dijelu koji se odnosi na Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija

Na drugoj zajedničkoj śednici Odbora za evropske integracije i Odbora za međunarodne odnose i iseljenike, oba odbora dala su pozitivno mišljenje o Predlogu zakona o budžetu Crne Gore  za 2014. godinu u dijelu koji se odnosi na Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija.

Na śednici su posebno analizirana predviđena sredstva u okviru programa koji se odnosi na Proces pridruživanja i pristupanja Evropskoj uniji, a koja se, prije svega tiču potreba i mogućnosti za sprovođenje aktivnosti u toj oblasti. Iskazana je saglasnost članova oba odbora da budžet mora biti usmjeren na razvijanje diplomatsko konzularne mreže i jačanje saradnje sa državama članicama Evropske unije.

Śednici su prisustvovali Predrag Stamatović, generalni sekretar Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija i Nikola Vukićević, generalni direktor Direktorata za budžet Ministarstva finansija, koji su istakli da su racionalizacija sredstava, te prilagođavanje aktuelnoj ekonomskoj situaciji, glavni razlozi zbog kojih su predviđena sredstva za narednu godinu u većini programa umanjena u odnosu na ona koja su bila na raspolaganju Ministarstvu u 2013. godini.