Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
ponedjeljak, 22. decembar 2014. 17:00

Završena 31. śednica Odbora za evropske integracije

Usvojeno pozitivno mišljenje o Izvještaju o toku evropskih integracija Crne Gore za period januar – jun 2014. godine.

U nastavku 31. śednice, članovi Odbora za evropske integracije dovršili su raspravu o Izvještaju o toku evropskih integracija Crne Gore za period januar – jun 2014. godine.

Poslanici su se saglasili da je izvještaj više tehničkog karaktera, te da bi trebalo da sadrži informacije o ispunjavanju obaveza iz Programa pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji za 2014-2018. godinu, kao i ocjene Ministarstva o problemima koji su se javili tokom procesa integracija u prvoj polovini godine, te osvrt na komentare Evropske komisije o ispunjavanju obaveza u poglavljima 23 i 24.

Uvažavajući ove stavove, uz predlaganje određenih tehničkih ispravki, sa kojima se ambasador Pejović u prvom dijelu sjednice saglasio, članovi Odbora su jednoglasno podržali Izvještaj, te je Odbor predložio Skupštini da ga prihvati.