Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
srijeda, 01. april 2015. 12:31

Održan sastanak predśednika Odbora za evropske integracije Slavena Radunovića sa predstavnicima Evropske mreže za lokalnu demokratiju – ALDA

Predstavljen rad organizacije i razmotrene mogućnosti saradnje

Na danas održanom sastanku, predśednik Odbora za evropske integracije Slaven Radunović i generalna sekretarka Evropske mreže za lokalnu demokratiju (ALDA) Antonela Valmorbida, razgovarali su o djelovanju pomenute organizacije i razmotrili mogućnosti za međusobnu saradnju.

Ističući zadovoljstvo zbog ukazane prilike da razmijeni mišljenje sa predśednikom Odbora, Valmorbida je kazala da Evropska mreža za lokalnu demokratiju predstavlja mrežnu organizaciju agencija za lokalnu demokratiju, koja je tokom godina izrasla u jednu od najvažnijih evropskih mreža u jačanju demokratije, ljudskih prava i održivog razvoja na lokalnom nivou. Njihova misija upravo i jeste da, kroz razmjenu najboljih praksi i saradnju sa evropskim partnerima i članovima promovišu učešće građana i upravljanje na lokalnom nivou, a teme kojima se bave podrazumijevaju evropske integracije, ljudska prava, održivi ekonomski razvoj, te volonterizam i aktivizam građana. Ukratko je upoznala predsjednika Odbora sa aktuelnim projektima i programima u kojima ALDA učestvuje, te ukazala na važnost koordinacije agencija i promociju njihovog rada.

Predśednik Radunović istakao je saradnju Odbora za evropske integracije sa lokalnim samoupravama, koja se ostvaruje kroz organizovanje sastanaka sa rukovodstvom opština u Crnoj Gori u cilju promocije sveobuhvatnosti i inkluzivnosti procesa evropskih integracija. Tom prilikom je ukazao da su za izradu i implementaciju projekata od presudne važnosti ideje i kapaciteti koji će osigurati valjano iskorišćavanje sredstava iz pretpristupnih fondova.

Sastanku su prisustvovali i Stanka Parać Damjanović, koordinatorka ALDA-e za Balkan i Kerim Međedović iz Agencije za lokalnu demokratiju Nikšić.