Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
petak, 11. decembar 2015. 16:02

Održana 42. śednica Odbora za evropske integracije

Razmotren stepen realizacije preporuka sa X sastanka Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje

Na danas održanoj 42. śednici Odbora za evropske integracije, članovi Odbora su razmotrili stepen realizacije preporuka usvojenih na X sastanku Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje (POSP), održanom 8. i 9. aprila 2015. godine u Budvi.

Na śednici su učestvovali predstavnici više ministarstava i drugih državnih institucija, nadležnih za konkretna pitanja zastupljena u preporukama POSP-a, koji su predstavili rad svojih institucija na sprovođenju tih preporuka u periodu od posljednjeg sastanka. U toku rasprave je, između ostalog, bilo riječi o aktivnostima usmjerenim na jačanje kapaciteta tužilaštva, sudstva i policije, implementaciji izbornog zakonodavstva, unapređenju položaja osoba s invaliditetom, kao i mjerama za sprečavanje, istrage i kažnjavanje slučajeva porodičnog nasilja. Na śednici je učestvovao i generalni sekretar Skupštine Crne Gore Siniša Stanković, koji je predstavio rezultate Skupštine u domenu transparentnosti rada i slobodnog pristupa informacijama.

Śednica je održana u susret XI śednici POSP-a, koja će se održati 16. i 17. decembra u Strazburu.