Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
četvrtak, 04. februar 2016. 12:39

Održan sastanak članova Odbora za evropske integracije sa Andželinom Ajhorst

Sastanak obilježila razmjena mišljenja o aktuelnim političkim dešavanjima u Crnoj Gori

Članovi Odbora za evropske integracije sastali su se danas sa Andželinom Ajhorst (Angelina Eichhorst), direktoricom za Zapadnu Evropu, Zapadni Balkan i Tursku u Evropskoj službi za spoljne poslove.

U fokusu sastanka bila je trenutna politička situacija u Crnoj Gori, pa su poslanici iznijeli različita viđenja o aktuelnom parlamentarnom dijalogu i radu na pripremi predstojećih parlamentarnih izbora. Članovi Odbora bili su jedinstveni u ocjeni da politički dijalog treba da se vodi u Skupštini Crne Gore. Takođe, predmet razgovora bilo je funkcionisanje Agencije za sprječavanje korupcije, odnosno procedura njenog osnivanja i izazovi u radu.

Gđa Ajhorst izrazila je snažnu podršku Crnoj Gori na njenom evropskom putu, te istakla nadu da će politički dijalog biti uspješan i da će rezultirati izborima čijom organizacijom će biti zadovoljne sve uključene partije.

Sastanku su prisustvovali Nj.E. Mitja Drobnič, šef Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, Herbert Pribicer (Herbert Pribitzer) iz Evropske službe za spoljne poslove, Analiza Đansanti (Annalisa Giansanti), savjetnica za politička pitanja i Barbara Rotovnik, savjetnica za vladavinu prava i evropske integracije u Delegaciji EU u Crnoj Gori.

Iz Skupštine Crne Gore, na sastanku su učestvovali članovi Odbora za evropske integracije Marija Maja Ćatović, Predrag Sekulić, Vuk Roćen, Nada Drobnjak, Obrad Mišo Stanišić i Azra Jasavić, kao i predśednik Odbora za ekonomiju, finansije i budžet Aleksandar Damjanović.