Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
četvrtak, 26. septembar 2013. 08:08

Delegacija Skupštine Crne Gore u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope i Predstavništvo UNICEF-a u Crnoj Gori danas organizuju konferenciju za novinare

Tema: Istraživanje o znanju, stavovima i ponašanju u vezi sa nasiljem nad djecom - kao doprinos Kampanji Savjeta Evrope protiv seksualnog nasilja nad djecom

U okviru saradnje Delegacije Skupštine Crne Gore u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope i Predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori, kao doprinos Kampanji Savjeta Evrope protiv seksualnog nasilja nad djecom “Jedno od petoro” kojoj se pridružila i Crna Gora, realizovano je Istraživanje o znanju, stavovima i ponašanju u vezi sa nasiljem nad djecom.

Istraživanje je sprovedeno u saradnji sa Agencijom IPSOS u periodu januar- maj 2013. godine.

Delegacija Skupštine Crne Gore u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope i Predstavništvo UNICEF-a u Crnoj Gori organizuju press konferenciju na kojoj će biti predstavljeni rezultati Istraživanja.

Press konferencija će se održati danas, 26. septembra 2013. godine, u 11 sati, u Plavoj sali Skupštine Crne Gore.

Na konferenciji će govoriti: šef Delegacije Skupštine Crne Gore u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope, dr Zoran Vukčević, šef Predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori, Benjamin Perks, predśednik Odbora za ljudska prava i slobode, dr Halil Duković i ministar za ljudska i manjinska prava, dr Suad Numanović. Rezultate istraživanja predstaviće koordinator UNICEF-a za socijalnu i ekonomsku politiku, Slobodan Živković.

Na kraju press konferencije biće prikazan TV spot, koji je pripremio UNICEF u sklopu globalne kampanje protiv nasilja nad djecom.

Plan je da se u narednom periodu na osnovu ovog istraživanja uradi Strategija zaštite djece od nasilja sa akcionim planom, u koji će biti uključeni državni organi, pravosudni organi, civilni sektor i drugi relevantni subjekti, pri čemu će resorna ministarstva u Vladi Crne Gore imati važnu ulogu.

A G E N D A