Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
ponedjeljak, 28. oktobar 2013. 11:07

Učešće Delegacije Odbora za ljudska prava i slobode na Prvom regionalnom sastanku parlamentarnih tijela nadležnih za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova

Beograd,  Narodna skupština Republike Srbije, 29 - 30. oktobar 2013

Delegacija Odbora za ljudska prava i slobode u sastavu: predśednik Odbora, dr Halil Duković, zamjenica predśednika Odbora, dr Ljiljana Đurašković i sekretar Odbora, Slava Burić učestvovaće na Prvom regionalnom sastanku parlamentarnih tijela nadležnih za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova, koji se održava  29.  i 30. oktobra 2013. godine u Beogradu, u Narodnoj skupštini Republike Srbije.

Cilj ovog sastanka je razmjena mišljenja i iskustava o ulozi parlamentarnih tijela u zaštiti ljudskih prava, prava nacionalnih manjina i ravnopravnosti polova. Namjera je da se utvrde ciljevi i pravci dalje međuparlamentarne saradnje.

Sastanak se realizuje uz pomoć Misije OEBS-a u Srbiji, a očekuje se da Prvom regionalnom sastanku parlamentarnih tijela nadležnih za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova, pored predśednika, članova i sekretara parlamentarnih radnih tijela zemalja u regionu: Slovenije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije i Crne Gore, na sastanku učestvuju Barbara Lochbihler, predśedavajuća Potkomiteta za ljudska prava Evropskog parlamenta,Laszlo Tokes,član Potkomiteta za ljudska prava Evropskog parlamenta, kao  i zamjenica šefa Misije OEBS-a u Srbiji,Gordana Čomić, izvestilac Generalnog komiteta za demokratiju, ljudska prava i humanitarna pitanja u Parlamentarnoj skupštini OEBS-a.