Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
petak, 21. februar 2014. 12:38

Odbor za ljudska prava i slobode organizuje pośetu Domu starih i Zatvoru u Bijelom Polju

Odbor za ljudska prava i slobode Skupštine Crne Gore organizovaće pośetu Domu starih i Zatvoru u Bijelom Polju, u utorak, 25. februara 2014. godine, sa početkom u 11 časova.


Pośeta ovim ustanovama se organizuje u cilju praćenja stanja poštovanja prava starih lica, kao i prava lica lišenih slobode, kojima se Odbor za ljudska prava i slobode u kontinuitetu bavi, kako u okviru svoje zakonodavne, tako i u okviru nadzorne i kontrolne uloge, razmatranjem godišnjih i posebnih izvještaja koje dostavlja Zaštitnik ljudskih prava i sloboda Crne Gore i informacija koje, u skladu sa članom 68 Poslovnika Skupštine Crne Gore, na zahtjev Odbora, dostavljaju nadležni državni organi.

Ova aktivnost je dio Plana aktivnosti Odbora za ljudska prava i slobode za 2013. godinu sačinjenog na osnovu:
- Izvještaja Evropske komisije o napretku Crne Gore za 2012. godinu,
- Programa rada Vlade Crne Gore za 2013. godinu, usvojenog 31. januara 2013. godine i
- jednog broja nerealizovanih aktivnosti iz Plana aktivnosti Odbora za ljudska prava i slobode za 2012. godinu, a Zaključak o realizaciji aktivnosti Odbor je donio na 24. śednici 27. decembra 2013. godine, a na 25. śednici, održanoj 11. februara 2014. godine utvrđen je datum realizacije pośete.

U pośeti ovim ustanovama, pored članova Odbora, učestvovaće predstavnici: institucije Zaštitnika ljudskih prava i sloboda Crne Gore, Ministarstva rada i socijalnog staranja, Ministarstva za ljudska i manjinska prava, Ministarstva pravde, Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija u Spužu, lokalne samouprave, NVO „Građanska alijansa“ koja vrši monitoring nad radom Odbora za ljudska prava i slobode i Misije OEBS-a u Crnoj Gori.

 

pdfAgenda pośete Domu starih i Zatvoru u Bijelom Polju

pdfLista pozvanih učesnika

pdfInformativni materijal pripremljen u funkciji pośete Odbora za ljudska prava i slobode Domu starih i Zatvoru u bijelom polju