Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
ponedjeljak, 07. april 2014. 15:27

Predstavnici Odbora za ljudska prava i slobode sastaće se sa ekspertima Evropske komisije za oblast ljudskih prava i za instituciju zaštitnika ljudskih prava i sloboda

Predśednik Odbora za ljudska prava i slobode Skupštine Crne Gore dr Halil Duković i zamjenica predśednika Odbora dr Ljiljana Đurašković, učestvovaće na sastancima sa ekspertima Evropske komisije za oblast ljudskih prava i za instituciju zaštitnika ljudskih prava i sloboda.

U okviru  misije, sastanak sa ekspertom za instituciju zaštitnika ljudskih prava i sloboda  planiran je 9. aprila 2014. godine, u terminu od 13.40 do 16.10 sati, dok je sastanak sa ekspertom za oblast ljudskih prava zakazan za 10. april 2014. godine, u terminu od 13.50 do15.15 sati, oba u Crvenom salonu Skupštine Crne Gore.

Ekspertsku misiju Evropske komisije za oblast ljudskih prava i za instituciju zaštitnika ljudskih prava i sloboda čine Klavs Duus Kinnerup Hede, pravni savjetnik Ombudsmana Danske i Susette Pia Schuster, pravni savjetnik u Evropskom sudu za ljudska prava.

Cilj ekspertske misije, koja je organizovana kao jedna u nizu misija za ocjenu stanja u oblasti ljudskih prava je analiza situacije u Crnoj Gori i prikupljanje relevantnih podataka neophodnih za izradu izvještaja Evropske komisije o napretku države Crne Gore, koji se objavljuje u oktobru.

Pored predstavnika Skupštine Crne Gore, predviđeno je da se eksperti Evropske komisije susretnu i sa predstavnicima pravosuđa i organa uprave.

Snimatelji i fotoreporteri mogu snimiti početak susreta, a nakon sastanka biće izdato saopštenje za javnost.