Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
četvrtak, 12. jun 2014. 18:06

Održana 33. śednica Odbora za ljudska prava i slobode

Odbor razmotrio nekoliko amandmana

Odbor za ljudska prava i slobode na danas održanoj 33. śednici, kao matični odbor, razmotrio je: sedam amandmana na Predlog zakona o uzimanju i presađivanju ljudskih organa u svrhu liječenja, koje su podnijeli: poslanik Emilo Labudović (šest amandmana) i poslanici Zorica Kovačević i dr Halil Duković (jedan amandman); Amandman na Predlog zakona o izvršenju uslovne osude i kazne rada u javnom interesu,koji je podnio poslanik Emilo Labudović i četiri amandmana na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Zaštitniku/ci ljudskih prava i sloboda Crne Gore, koje su podnijeli poslanici dr Halil Duković i Marta Šćepanović.

Nakon obrazloženja podnosioca amandmana, predstavnika predlagača i šire rasprave, Odbor je, većinom glasova, podržao šest amandmana na Predlog zakona o uzimanju i presađivanju ljudskih organa u svrhu liječenja, koje je podnio poslanik Emilo Labudović i predložio Skupštini da ih usvoji. Predstavnik predlagača, pomoćnica ministra zdravlja, nije prihvatila šest amandmana na Predlog zakona o uzimanju i presađivanju ljudskih organa u svrhu liječenja koje je podnio poslanik Emilo Labudović.

Predstavnik predlagača je prihvatila amandman na Predlog zakona o uzimanju i presađivanju ljudskih organa u svrhu liječenja koji su podnijeli poslanici Zorica Kovačević i  dr Halil Duković i amandman je sastavni dio teksta Predloga zakona. 

Odbor, većinom glasova, nije podržao amandman na Predlog zakona o izvršenju uslovne osude i kazne rada u javnom interesu,koji je podnio poslanik Emilo Labudović i predložio je Skupštini da ga odbije.  Takođe, ni predstavnica predlagača nije prihvatila ovaj amandman.  

Predstavnica predlagača je prihvatila amandmane I i III na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Zaštitniku/ci ljudskih prava i sloboda Crne Gore, koje su podnijeli poslanici dr Halil Duković i Marta Šćepanović i Odbor je konstatovao da su sastavni dio Predloga zakona.

Amandmani II i IV, na predlog predstavnika predlagača, uz saglasnost podnosioca amandmana, korigovani su zbog pravno-tehničke preciznosti, predstavnica predlagača je prihvatila izmijenjene amandmane II i IV i Odbor je konstatovao da su sastavni dio Predloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Zaštitniku/ci ljudskih prava i sloboda Crne Gore.