Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
srijeda, 18. jun 2014. 14:32

Održana 34. śednica Odbora za ljudska prava i slobode

Odbor za ljudska prava i slobode na danas održanoj 34. śednici, kao matični odbor, razmotrio je: dva amandmana na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Zaštitniku/ci ljudskih prava i sloboda Crne Gore,koje je podnijela poslanica Ljerka Dragičević i četiri amandmana na Predlog zakona o uzimanju i presađivanju ljudskih organa u svrhu liječenja, koje su podnijeli: poslanik Radosav Nišavić (jedan amandman) i poslanici Goran Tuponja i Dritan Abazović (tri amandmana).  

Poslanica Ljerka Dragičević je saopštila da povlači iz procedure amandman 1 i amandman 2, koje je podnijela na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Zaštitniku/ci ljudskih prava i sloboda Crne Gore.

Nakon obrazloženja podnosioca amandmana, predstavnika predlagača i šire rasprave Odbor za ljudska prava i slobode je jednoglasno podržao amandman I i amandman II na Predlog zakona o uzimanju i presađivanju ljudskih organa u svrhu liječenja koje su podnijeli poslanici Goran Tuponja i Dritan Abazović i predložio Skupštini da ih usvoji. Predstavnik predlagača se saglasila sa amandmanom I i II na Predlog zakona o uzimanju i presađivanju ljudskih organa u svrhu liječenja.

Amandman III poslanici Goran Tuponja i Dritan Abazović su povukli.  

Poslanik Radosav Nišavić je povukao amandman na Predlog zakona o uzimanju i presađivanju ljudskih organa u svrhu liječenja.

Odbor za ljudska prava i slobode nije razmotrio amandman na Predlog zakona o elektronskoj upravi koji su podnijeli poslanici Azra Jasavić i Goran Tuponja zbog odsustva  predstavnika predlagača u skladu sa članom 67 stav 1 Poslovnika Skupštine.