Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
utorak, 18. novembar 2014. 16:23

Održana 38. śednica Odbora za ljudska prava i slobode

Odbor za ljudska prava i slobode na danas održanoj 38. śednici donio je odluku o učešću članova Odbora na Konferencijama u Beogradu i Tirani, na poziv Evropskog parlamenta.

Donešena je odluka da će na Konferenciji „Osnovna prava, nediskriminacija i zaštita manjinskih grupa, uključujući LGBTI populaciju“, koja će biti održana 20. i 21. novembra 2014. godine u Tirani, u ime Odbora za ljudska prava i slobode učestvovati poslanik Husnija Šabović. Kako je prethodno odlučeno na Odboru za rodnu ravnopravnost, na istoj Konferenciji učestvovaće poslanik Nikola Gegaj.

Članovi Odbora su odlučili da će na interparlamentarnoj Konferenciji „Građansko zastupanje i političko učešće nacionalnih i etičkih manjina“, koja će biti održana 20. i 21. novembra 2014. godine u Beogradu, u ime Odbora za ljudska prava i slobode učestvovati poslanici doc. dr Srđa Popović i prim. dr Izet Bralić.

Članovi Odbora su, povodom, realizacije Planom aktivnosti Odbora za 2014. godinu utvrđene aktivnosti Odbora – Javne tribine u Dječijem domu „Mladost“ – Bijela, na temu „Prava djeteta – hraniteljstvo“, prihvatili predlog Šefa Predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori da se Javna tribina ne održi u Dječijem domu „Mladost“, u cilju zaštite prava djece u ovoj Ustanovi. Odlučeno je da Javna tribina bude organizovana u Podgorici, 21. januara  2015. godine, u prostorijama Skupštine Crne Gore, u 13 sati.

Poslanik Kemal Zoronjić, predložio je da članovi Odbora za ljudska prava i slobode prethodno obiđu Dječiji dom „Mladost“ – Bijela. Na śednici Odbora odlučeno je da, istog dana, pośete i Specijalnu bolnicu za psihijatriju Dobrota, Kotor, shodno zaključku sa 37. śednice.