Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
petak, 30. januar 2015. 14:34

Pośeta polaznika XIX generacije Škole ljudskih prava Odboru za ljudska prava i slobode

Plava sala Skupštine Crne Gore, 3. februar 2015. godine

Polaznici XIX generacije Škole ljudskih prava, koju realizuje Centar za građansko obrazovanje, uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država, pośetiće Odbor za ljudska prava i slobode.

Pośeta će se održati u utorak, 3. februara 2015. godine, u periodu od 12 sati i 30 minuta do 13 sati i 30 minuta u Plavoj sali Skupštine Crne Gore.  

Pośeta se organizuje u okviru Programa rada XIX generacije Škole ljudskih prava koju pohađa 26 srednjoškolaca sa teritorije cijele Crne Gore, a kojim je utvrđena pośeta institucijama koje se bave promocijom i zaštitom ljudskih prava.       

S obzirom da je Odbor za ljudska prava i slobode Skupštine Crne Gore prepoznat kao važan činilac zaštite i unapređenja ljudskih prava, polaznici Škole ljudskih prava su izrazili interesovanje da pośete Odbor i upoznaju se sa njegovim nadležnostima i aktivnostima koje ovo radno tijelo preduzima u cilju promocije, zaštite i afirmacije  ljudskih prava.     

Istog dana, zajedno sa predstavnikom Ambasade Sjedinjenih Američkih Država i izvršnom direktorom Centra za građansko obrazovanje, Daliborkom Uljarević, predśednik Odbora za ljudska prava i slobode, dr Haill Duković, uručiće diplome polaznicima XIX generacije Škole ljudskih prava.

Škola ljudskih prava pruža široko teorijsko i praktično znanje o konceptu ljudskih prava, afirmiše kulturu ljudskih prava, inspirišući i motivišući ljude da se zalažu za svoja prava,
kao i za prava onih koji nijesu u mogućnosti da to urade sami i osnažuje
ih da imaju direktniji uticaj u društvu u budućnosti. Njen cilj je uspostavljanje kontinuiranog alternativnog obrazovanja o ljudskim pravima. U toku prethodnih osamnaest generacija Školu je završilo više od 500 građana, aktivista političkih partija, nevladinih organizacija, službenika državnih službi sa lokalnog i nacionalnog nivoa, novinara, studenata i drugih koji su pokazali interesovanje da svoje djelovanje vežu za javnu scenu i daju lični doprinos ostvarenju ljudskih i manjinskih prava u Crnoj Gori.

Događaj je otvoren za medijsko praćenje. Akreditovanje je potrebno izvršiti u pisanoj formi, do utorka, 3. februara 2015. godine, do 11.00 sati, na fax: 020 404 518 ili e-mail press@skupstina.me