Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
utorak, 17. mart 2015. 15:47

Predśednik Odbora za ljudska prava i slobode sastaće se sa šeficom Odjeljenja za demokratizaciju Misije OEBS-a u Crnoj Gori

Predśednik Odbora za ljudska prava i slobode dr Halil Duković održaće u četvrtak, 19. marta 2015. godine sastanak sa šeficom Odjeljenja za demokratizaciju Misije OEBS-a u Crnoj Gori, Liom Magnaguagno. 

Sastanak se organizuje na zahtjev Misije OEBS-a u Crnoj Gori sa ciljem pružanja ekspertske pomoći Odboru za ljudska prava i slobode u izradi procedura za postupanje u skladu sa nedavno usvojenim Etičkim kodeksom poslanika.

Takođe, sastanak sa predstavnicima Misije OEBS-a u Crnoj Gori bio je predviđen Planom aktivnosti Odbora za ljudska prava i slobode za 2014. godinu, u cilju nastavka saradnje Odbora sa Misijom OEBS-a u Crnoj Gori.

U prethodnom periodu Odbor za ljudska prava i slobode je ostvarivao saradnju sa Misijom OEBS-a u okviru projekta „Jačanje kapaciteta Skupštine Crne Gore 2007-2011“, a jedan od primjera  saradnje ogledao se u održavanju javnih tribina širom Crne Gore na različite teme. U skladu sa Smjernicama za organizaciju javnih tribina koje je utvrdila Misija OEBS-a, Odbor za ljudska prava i slobode je kasnije nastavio samostalno i uspješno organizovaje javnih tribina, što je značajno doprinijelo upoznavanju građana sa pravima koja su im Ustavom i zakonima garantovana, kao i sa načinima zaštite tih prava. 

Odjeljenje za demokratizaciju Misije OEBS-a u Crnoj Gori ima programe vezane za jačanje kapaciteta Skupštine Crne Gore, što otvara mogućnost za saradnju i zajedničke aktivnosti.

Sastanak će se održati u Plavom salonu Skupštine Crne Gore u 12 sati.

Snimatelji i fotoreporteri mogu snimiti početak susreta, a nakon sastanka biće izdato saopštenje za javnost.