Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
srijeda, 25. mart 2015. 11:25

Polaznici XX generacije Škole ljudskih prava pośetiće Odbor za ljudska prava i slobode

Polaznici XX generacije Škole ljudskih prava, koju realizuje Centar za građansko obrazovanje, uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država, pośetiće Odbor za ljudska prava i slobode u četvrtak, 26. marta 2015. godine.

Pośeta se organizuje u okviru Programa rada XX generacije Škole ljudskih prava koju pohađaju srednjoškolci sa teritorije cijele Crne Gore, a kojim je utvrđena pośeta institucijama koje se bave promocijom i zaštitom ljudskih prava.

S obzirom da je Odbor za ljudska prava i slobode Skupštine Crne Gore prepoznat kao važan činilac zaštite i unapređenja ljudskih prava, polaznici Škole ljudskih prava su izrazili interesovanje da pośete Odbor i upoznaju se sa njegovim nadležnostima i aktivnostima koje ovo radno tijelo preduzima u cilju promocije, zaštite i afirmacije ljudskih prava.      

Škola ljudskih prava pruža široko teorijsko i praktično znanje o konceptu ljudskih prava, afirmiše kulturu ljudskih prava, inspirišući i motivišući ljude da se zalažu za svoja prava,
kao i za prava onih koji nijesu u mogućnosti da to urade sami i osnažuje
ih da imaju direktniji uticaj u društvu u budućnosti. Njen cilj je uspostavljanje kontinuiranog alternativnog obrazovanja o ljudskim pravima. U toku prethodnih devetnaest generacija Školu je završilo više od 500 građana, aktivista političkih partija, nevladinih organizacija, službenika državnih službi sa lokalnog i nacionalnog nivoa, novinara, studenata i drugih koji su pokazali interesovanje da svoje djelovanje vežu za javnu scenu i daju lični doprinos ostvarenju ljudskih i manjinskih prava u Crnoj Gori.

Prethodno, 3. februara 2015. godine, polaznici XIX generacije Škole ljudskih prava su pośetili Odbor za ljudska prava i slobode, a tom prilikom su im i uručene diplome od strane predśednika Odbora za ljudska prava i slobode, izvršne direktorke Centra za građansko obrazovanje i predstavnika Ambasade Sjedinjenih Američkih Država.

Pośeta polaznika XX generacije Škole ljudskih prava će se održati u 13 sati u Plavoj sali Skupštine Crne Gore.