Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
utorak, 09. jun 2015. 08:21

Sastanak predśednika Odbora za ljudska prava i slobode sa koizvjestiocima Odbora za monitoring Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Savjeta Evrope

10. jun 2015. godine

Predśednik Odbora za ljudska prava i slobode dr Halil Duković sastaće se u srijedu, 10. juna 2015. godine sa koizvjestiocima Odbora za monitoring Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Savjeta Evrope, Gaye Doganoglu i Henrik Brade Johansen, koji će boraviti u monitoring pośeti Crnoj Gori od 9. do 11. juna 2015. godine.

U okviru pośete Crnoj Gori Delegacija Kongresa će se fokusirati na glavne evropske standarde u oblasti lokalne demokratije, Evropsku povelju o lokalnoj samoupravi koja je ratifikovana od strane Crne Gore 2008. godine i procjenu stanja lokalne demokratije u Crnoj Gori u cilju pripreme Izvještaja o stanju lokalne demokratije u zemljama članicama Savjeta Evrope.

Na sastanku predśednika Odbora za ljudska prava i slobode sa koizvjestiocima Odbora za monitoring Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti fokus će biti na:

- implementaciji razvoja u Crnoj Gori od usvajanja Preporuke Kongresa 293 (2010) o lokalnoj demokratiji u Crnoj Gori;

- inkluziji etničkih manjina u lokalnu upravu i utvrđivanju politika multinacionalnih opština;

- implementaciji ljudskih prava i osnovnih sloboda na lokalnom nivou i

- transparentnosti javnih službi i participativnoj demokratiji.

Poziv za sastanak upućen je i predśedniku Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu Rifatu Rastoderu.

Sastanak će se održati u Crvenom salonu Skupštine Crne Gore, u 10 sati i 15 minuta.

Novinari i fotoreporteri mogu snimiti početak susreta, a nakon sastanka biće izdato saopštenje za javnost.