Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
srijeda, 16. septembar 2015. 14:47

Odbor za ljudska prava i slobode u saradnji sa Misijom OEBS-a i ODIHR organizuje seminar „Etički kodeks poslanika“

Odbor za ljudska prava i slobode Skupštine Crne Gore u saradnji sa Misijom OEBS-a u Crnoj  Gori i Kancelarijom za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) organizuje seminar „Etički kodeks poslanika“, koji će se održati u četvrtak, 17. septembra 2015. godine u hotelu “Ramada” u Podgorici.

Imajući u vidu kontinuiranu i veoma kvalitetnu saradnju Odbora za ljudska prava i slobode i Misije OEBS-a u Crnoj Gori, ova aktivnost je utvrđena Planom aktivnosti Odbora za 2015. godinu radi pružanja pomoći u nadzoru nad primjenom i praćenjem poštovanja Kodeksa i predstavljanja iskustava i dobrih praksi drugih parlamenata u ovoj oblasti.

Seminar ima za cilj da pruži članovima Odbora za ljudska prava i slobode mogućnost da raspravljaju o izazovima u implementaciji Etičkog kodeksa. Pored toga, eksperti OEBS-ove Kancelarije za demokratske institucije i ljudska prava podijeliće sa njima naučene lekcije i ponuditi relevantne savjete i podršku.

Na početku seminara učesnicima će se obratiti dr Halil Duković, preśednik Odbora za ljudska prava i slobode, Dan Redford, zamjenik šefice Misije OEBS-a u Crnoj Gori i Peter Mossop, službenik za demokratsko upravljanje ODIHR-a.

Agendom su utvrđene dvije sesije na teme „Važnost etike u parlamentu kao preduslova za izgradnju odgovornog upravljanja – principi i izazovi; procedure“ i „Iskustvo donošenja i sprovođenja Etičkog koda – nalaženje balansa između individualne i kolektivne odgovornosti poslanika“. Svoja znanja i iskustva predstaviće eksperti ODIHR-a dr Christoph Konrath i dr Robin Travis.

Seminar će početi u 11 sati.

pdfA G E N D A