Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
utorak, 06. oktobar 2015. 12:51

Sastanak predśednika Odbora za ljudska prava i slobode sa specijalnom savjetnicom za međunarodna prava osoba sa invaliditetom pri Stejt dipartmentu

Podgorica, 7. oktobar 2015. godine

Predśednik Odbora za ljudska prava i slobode dr Halil Duković sastaće se sa Džudit Hjuman (Judith Heumann), specijalnom savjetnicom za međunarodna prava osoba sa invaliditetom pri Stejt dipartmentu, 7. oktobra 2015. godine.

Sastanak se organizuje na inicijativu Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori, a istom će prisustvovati članovi tima Džudit Hjuman, Alisson Colburn i Jennifer Scheutt, kao i predstavnici Ambasade SAD-a u Crnoj Gori, Jan Krasny i Zlatko Ivanović.

Učesnici sastanka će razgovarati o položaju osoba sa invaliditetom u Crnoj Gori i aktivnostima Odbora za ljudska prava i slobode u ovoj oblasti.

Džudit Hjuman je međunarodno poznata osoba koja se bavi pitanjima lica sa invaliditetom, sa bogatim tridesetogodišnjim iskustvom u promovisanju njihovih prava. Tokom radne pośete Crnoj Gori, sastaće se sa predstavnicima nadležnih institucija i nevladinih organizacija, koje se bave pitanjima lica sa invaliditetom.

Sastanak će se održati u 10 sati i 15 minuta u restoranu „Vuk“ u Podgorici.

Sastanak je zatvoren za javnost, a nakon sastanka biće izdato saopštenje.