Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
ponedjeljak, 26. oktobar 2015. 10:26

Učešće predśednika Odbora za ljudska prava i slobode na Konferenciji „Kvalitet, inkluzija, inovacije - temelji za budućnost“

Podgorica, 27. oktobar 2015. godine

Predśednik Odbora za ljudska prava i slobode dr Halil Duković učestvovaće na Konferenciji „Kvalitet, inkluzija, inovacije - temelji za budućnost“ koju organizuju Ministarstvo prosvjete i Kancelarija UNICEF-a u Crnoj Gori.

Na Konferenciji će biti razmotrene tri teme: rano i predškolsko obrazovanje, inkluzija djece sa smetnjama u razvoju i uloga škole u razvoju emocionalnih i socijalnih vještina učenika. Kvalitet svakog obrazovnog sistema, kao i uspjeh društva u cjelini, u velikoj mjeri zavise od načina na koji su organizovana ova tri aspekta obrazovanja koji značajno doprinose ličnom i ukupnom društvenom razvoju.

Renomirani eksperti za oblast obrazovanja, promoteri važnosti ranog i predškolskog obrazovanja i inkluzije i predstavnici vodećih svjetskih institucija iz oblasti inovativnih pristupa nastavi i učenju, kao i profesionalci iz svih ustanova predškolskog i osnovnog obrazovanja i vaspitanja i institucija koje su u nadležnosti Ministarstva prosvjete razmijeniće iskustva i znanja o ovim važnim aspektima kvaliteta obrazovanja.

Na Konferenciji će biti predstavljeni postignuti rezultati od prve zajedničke konferencije o kvalitetu obrazovanja, organizovane u julu 2014. godine i stepen realizacije Zaključaka na koje se Ministarstvo prosvjete tada obavezalo, a uz kritički i konstruktivan osvrt na situaciju u obrazovanju biće dat novi podsticaj i inspiracija za predstojeće reforme.

Konferencija će se održati u hotelu „Ramada“ u Podgorici, sa početkom u 9 sati.