Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
srijeda, 09. decembar 2015. 11:59

Predśednik Odbora za ljudska prava i slobode učestvovaće na konferenciji “Migracije i izbjeglička kriza”

EU info centar, 10. decembar 2015. godina

Predśednik Odbora za ljudska prava i slobode dr Halil Duković učestvovaće na konferenciji “Migracije i izbjeglička kriza” koju povodom obilježavanja Međunarodnog dana ljudskih prava organizuju Zaštitnik ljudskih prava i sloboda Crne Gore, Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori, Misija OEBS-a u Crnoj Gori i NVO “Građanska alijansa”.

Konferencija će se održati 10. decembra 2015. godine, sa početkom u 10 sati, u EU info centru. 

Na Konferenciji će govoriti: Duško Marković, potpredśednik Vlade Crne Gore, Šućko Baković, zaštitnik ljudskih prava i sloboda Crne Gore, Nj.E. Mitja Drobnič, šef Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, Nj.E. Janina Hrebičkova, šefica Misije OEBS-a u Crnoj Gori, Mustafa Server Caylan, predstavnik UNHCR-a u Crnoj Gori i Ivana Jelić, profesorica međunarodnog prava na Univerzitetu Crne Gore i članica Komiteta za ljudska prava UN.

Nakon uvodnih izlaganja Agendom je predviđena diskusija u kojoj i predśednik Odbora za ljudska prava i slobode planira da uzme učešće.

Po završetku Konferencije, agendom je planirana pośeta Centru za azil u Spužu.

U popodnevnim satima biće održana fudbalska utakmica, na kojoj će učestvovati i predśednik Odbora dr Halil Duković, a sredstva prikupljena tokom utakmice biće opredijeljena djeci sa teškoćama u razvoju za hiporehabilitacioni tretman u konjičkom klubu “Budućnost”.

Na samom kraju programa, sa početkom u 20 sati, u EU info centru planirano je Donatorsko veče posvećeno pravima žena, a dio prikupljenih sredstava biće namijenjen snaženju kapaciteta organizacija koje se bave pravima žena.