Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
ponedjeljak, 14. decembar 2015. 19:15

Poslanik Sijarić učestvovaće na konferenciji: „Sveobuhvatan humanitarni i politički odgovor na migracije i izbjegličku krizu u Evropi“

Poslanik Rešad Sijarić, član Odbora za ljudska prava i slobode učestvovaće na konferenciji „Sveobuhvatan humanitarni i politički odgovor na migracije i izbjegličku krizu u Evropi“, koja se održava u Parizu, 16. decembra 2015. godine.

Konferenciju organizuje Odbor za migracije, izbjeglice i raseljena lica Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope u saradnji sa PSSE Odsjekom za podršku parlamentarnim projektima, a uz podršku Evropske unije.

Konferenciju koja se održava u Nacionalnoj skupštini Francuske će otvoriti Thierry Mariani-a (Francuska, EPP/CD), predśednik Odbora za migracije, izbjeglice i raseljena lica Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope, a planirano je da  izlaganja imaju Claude Bartolone, predśednik Nacionalne skupštine Francuske, Anne Brasseur (Luksemburg, ALDE), predśednica Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope i predstavnik Vlade Francuske.

U prvoj sesiji na temu „Zabrinutosti i moguća kratkoročna/srednjeročna rješenja“ učestvovaće: Amjad Majali, poslanik Parlamenta Jordana i bivši ministar rada, Vassiliki Katrivanou, poslanik Parlamenta Grčke, sekretar Stalnog odbora za javnu upravu, javni red i pravdu Parlamenta Grčke, Meho Omerović, predśednik Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Narodne skupštine Republike Srbije, Lotta Finstorp, član Odbora za socijalno osiguranje Parlamenta Švedske i predstavnik parlamenta Mađarske.

U popodnevnoj sesiji na temu “Održiva rješenja i saradnja sa zemljama porijekla i prvog azila” govoriće: Michel Moussa, poslanik Parlamenta Libana, Borislav Bojić, predśednik Zajedničke komisije za ljudska prava Bosne i Hercegovine, Andrzej Jaworski, član Odbora za evropske poslove Parlamenta Poljske, Rasmus Nordqvist, član Odbora za evropske poslove i Odbora za spoljne poslove Parlamenta Danske i predstavnik Parlamenta Italije.

Na samom kraju Konferencije planirano je usvajanje zaključaka, uz završne napomene Irakli Chikovanija, predśedavajućeg Pododbora za integracije.